Morocco, Marrakech Woestijn Excursies

4 dagen/3 nachten start en einde in Marrakech.

Marokko Woestijn Excursies & Marrakech Woestijntocht

U krijgt een korte, doch volledige indruk van dit gedeelte van Marokko met zijn bergen, kloven, valleien, kasbahs, rivieren, oases en zandduinen.
En niet te vergeten de overweldigende indruk van de nachtelijke hemel, de zonsondergang en de zonsopgang, en de gastvrijheid van de bevolking in dit zuidelijke gebied.

Lees mee…….

Day 1 : Marrakech, Ouarzazate, Kelaa Magouna, Boumalne Dades.

Onze chauffeur ontmoet u in uw riad of hotel. We verlaten Marrakech en rijden naar de andere kant van de Hoge Atlas via de Tizi N Tichka pas. We nemen de tijd om te stoppen om de indrukwekkende landschappen te bewonderen, koffie en vers geperste sinaasappelsap te drinken. U zult genieten van het berberleven in Ait Ben Haddou. Deze kasba is gebruikt in meer dan 20 films waaronder Gladiator en Lawrence of Arabia was de eerste film die er opgenomen werd.
Na de lunch gaan we naar de filmstudio’s in Quarzazate. Het zijn de grootste studio’s ter wereld.
Daarna vervolgen wij de reis naar de palmerie van Skoura, de rozenstad Kelaa Mgouna. We komen door kleurrijke berber dorpen voor we de kloof van de Dades bereiken waar we de dag beeindigen met een diner in ons hotel.

Dag 2 : Boumalne Dades,Tinghir, Erfoud, Merzouga.

s’ Morgens vertrekken we naar de Sahara woestijn (Merzouga). In Tinerhir, bezoeken we de Todra kloof, waar u een wandeling maakt om deze prachtige en nauwe kloof met duizelingwekkende steile oker kleurige rotsen en een krislal heldere rivier te bekijken.
Na de lunch vertrekken we via Tinjdad met zijn oude irrigatiesysteem naar Erfoud. Voordat we de duinen van de Erg Chebbi bij Merzouga bereiken, bekijken we ook de plaats waar fossielen worden bewerkt.
Na een rustperiode van 30 minuten rijdt u per kameel naar de oase waar u na het diner en ontspanning de nacht in een nomadetent zult doorbrengen.

Dag 3: Merzouga, Alnif, Nkoub, Zagora.

Na een onvergetelijk rustige nacht in de zandduinen van Erg Chebbi
(nomadenland) kunt u de zon boven de duinen zien opkomen. Daarna wordt een speciaal ontbijt geserveerd en keert u terug naar het hotel waar u kunt douchen en uw chauffeur weer ontmoet. U vertrekt naar Rissani en ontdekt de touristische omgeving inclusief het Mausoleum van Moulay Ali Cherif (van de buitenkant) en de palmerie. We lunchen in Nkoub en rijden dan via de Draa vallei naar Zagora. Hier dineren we en brengen er de nacht door.

Dag 4 : Zagora, Agdaz, Ouarzazate, Marrakech.

Na het ontbijt verlaten we Zagora en volgen we de Draa vallei richting Agdaz. De Draa is
één van de langste rivieren van Marokko en ontspringt in de Hoge Atlas. In het dal groeien veel dadelpalmbomen, olijven- en amandelbomen. Deze groene begroeiing duidt op een goed functionerend irrigatiesysteem. We vervolgen onze reis naar Quarzazate waar u de Taourirt Kasba bezoekt. Het is een prachtig voorbeeld van hoe verschillende gebouwen uit leem zijn opgebouwd.
Na de lunch rijdt u door de Hoge Atlas terug naar Marrakech.

 


Meerdaagse reizen:

https://sites.google.com/site/desertexpertmarokko/home/regulier-reisaanbod
Dit zijn reizen waar veel vraag naar is en die u de toeristische plekken laten zien. U kiest wat u wilt en wat mogelijk is i.v.m. de duur van uw vakantie.
Deze routes zijn meer uitgebreid beschreven in: Routes nader omschreven. U kunt daar ook uw eigen route samenstellen in overleg met een medewerker van “Desert Expert” en de verblijfsduur en eventuele excursies zelf bepalen.