kamelentocht marokko

Merzouga Kamelentocht Naar Erg Chebbi Zand Duinen & Overnachtingen in de woestijn.

Dit is een ideale tocht naar Merzouga. Het is een niet al te lange tour (zowel in tijd als in afstand) waarin u de schoonheid van de zuidelijke regio met haar bergen, oases, valleien, kloven, Berberdorpjes, Kamelentochten, en Slapen in de woestijn marokko…

Lees meer…….

3 dagen / 2 nachten: Van Marrakech naar Merzouga Woestijn en einde in Fes.

Dag 1: Marrakech, Ouarzazate, Vallei van de rozen, Boumalne des Dades.

Om 8 uur staat uw privé chauffeur in uw hotel klaar, waar hij u afhaalt voor de reis. De reis gaat naar het zuiden via Ait Ourir, Taddert en de Tizi n’ Tichka pas. Deze pas ligt in het midden van de Hoge Atlas. Aan het eind van de Atlas bezoekt u het berber dorp Ait Ben Haddou.
U vervolgt de reis via El-Kelaa des M’Gouna (De rozenvallei) naar Boulmane des Dades waar de dag zal eindigen met een diner in uw hotel.

Dag 2: Boulmane des Dades,Tinerhir ,Erfoud, Rissani, Merzouga

De dag begint met een bezoek aan de Dades kloof. De volgende stop zal in de Todra kloof zijn. Hier maakt u een wandeling om de prachtige smalle kloof met zijn 200 meter hoge rotsen en het heldere riviertje te bezoeken en aldaar van de rust te genieten.
Daarna vervolgen we de reis naar de Sahara woestijn. Aldaar maakt u een kamelen tocht door de duinen waar u de nacht doorbrengt in berbertenten.
U kunt ook een dag langer in Merzouga blijven. Die dag maakt u een excursie rond de duinen. Op dag 4 rijdt u dan naar Fes.

Dag 3: Merzouga, Errachidia, Midelt, Azrou, Ifran, Fez

U ontwaakt als de zon opkomt boven de altijd veranderende duinen en ervaart het langzame ritme van het leven in de woestijn.
Na het ontbijt begint de reis naar Fez via Rissani en de vallei van de Ziz waar u geniet van het uitzicht op de prachtige palmerieën.
Na de lunch in Middelt gaat de ontdekkingsreis verder door de landelijke omgeving waar de berbers van de Middel Atlas wonen. De bergen zijn begroeid met altijd groene bomen, hoge ceders en populieren terwijl ze doorsneden worden door talrijke beekjes.
De volgende stopplaats is Azrou waar de mogelijkheid bestaat het grootste cederbos van Marokko en zijn aldaar in het wild levende apen te bekijken.
Daarna rijden we door naar Fez, waar de reis eindigt.

Note: Deze reis kan ook in omgekeerde volgorde gemaakt worden.

4 dagen/3 nachten : Marrakech Woestijn Excursies

 


Routes nader omschreven :

https://sites.google.com/site/desertexpertmarokko/home/routes-nader-omschreven

Hier leest u meer over verschillende streken met hun steden en dorpen. U kunt met deze informatie uw eigen route maken en zelf bepalen wat u onderweg wilt bekijken en hoe lang u ergens wilt blijven. Met een medewerker van “Desert Expert” kunt u overleggen of uw wensen in uw tijdsbestek gehonoreerd kunnen worden. U kunt vanaf iedere plek rechtstreeks terugkeren naar Marrakech.
Kiest u uit het reguliere aanbod, dan kunt u zich hier ook enigszins in het aanbod verdiepen.